Börsen är på nytt all time high

Börsen är på nytt all time high

Igår stängde OMXS30 på 1554.70, vilket innebär att börsen är på nytt all time high. På årets 27 första dagar har index gått upp 6.16% vilket är en otroligt stark öppning! Denna starka upptrend har inneburit att även aktierna i min depå har gått som tåget.

Jag började ju köpa in mig i Ratos under hösten (uppenbarligen något för tidigt, men alltid svårt att hitta botten) men aktien sjönk bara djupare och djupare. Nu verkar dock någonting ha hänt, för nu ligger jag och skvalpar runt +/- 0 där och aktien har verkligen tuffat på på sistone. Aktien är fortfarande köpvärd enligt mig.

En annan aktie i depån som verkar ha repat sig är Elekta som gått upp över 20% senaste 3 månaderna – trenden där är fin. Elekta är dock för dyr för min smak. Bolaget har mycket att bevisa – P/E 28.5 kräver en hel del!

Det mesta tuffar på i portföljen, börsen är på nytt all time high och allt är bra. Ja, förutom portföljens sorgebarn Bonheur som har backat knappt 25%. Jag sitter dock still i den båten (oljeriggen?) och låter det lugna sig lite på oljeprisfronten; det är dumt att agera när det svajar.

Leave a Reply