Inköp Bonheur och månadsrapport

Inköp Bonheur och månadsrapport

Köpte i förra veckan 200 aktier i norska Bonheur på snittkurs 74.41 NOK och jag fick betala drygt 1.06 SEK per NOK. Köpet bidrar med 1400 NOK till den årliga utdelningen, under förutsättning att bolaget kan behålla sin nuvarande utdelningsnivå. Min egen prognos ligger på bibehållen utdelning (7 NOK) men det har ju varit ett tufft år (framför allt för Fred Olsen Energy) och det är därför givetvis möjligt att utdelningen sänks.

Oljesektorn är för tillfället under stor pris med kraftigt fallande oljepriser vilket har dragit ner priserna på de flesta oljerelaterade bolag. Samtidigt är det viktigt som långsiktig investerare att kunna lyfta blicken i de fall ett eller ett par kvartal inte blir som önskat. Med det sagt är det givetvis viktigt att följa information, verksamheten och finanserna i aktuellt bolag.

Värderingen i Bonheur ser onekligen extremt aptitlig ut och jag kunde helt enkelt inte motstå att låta det bli månadens inköp (även om jag kanske eg. hade tillräcklig portföljandel). Med P/B på runt 0.25 måste marknaden verkligen tro att slutet är här för Bonheur. Jag tar chansen att vara girig när andra är rädda och tror tvärtom att Bonheur kommer vara ett fortsatt välmående bolag långt in i framtiden.

Månadsrapport

I och med att förra veckan tog slut tog även november månad slut. Börsen har tuffat på ochOMXS30 har legat stadigt över 1400 mest hela tiden. Två av mina bolag, Elekta och Deere avlämnade rapporter och ingen av dem var väl egentligen speciellt trevlig läsning. I Deeres fall var det dock ändå bättre än väntat, men i Elektas fall hade jag hoppats på lite bättring. Nåja, det får ta sin tid och ligga och gro i byrålådan.

Viktiga händelser i november

 • Mottog utdelning från BFK (167 kronor)
 • Mottog utdelning från Deere & Co (467 kronor)
 • Mottog utdelning från Apple (121 kronor)
 • Ökade positionen i Bonheur (200 aktier)

Totalt 754.10 kronor i utdelning under november månad. Med månadens inköp ligger den årliga utdelningstakten nu på 23 738 kronor (dagens valutakurser) och portföljens yield on cost ligger på 4.99%.

6 thoughts on “Inköp Bonheur och månadsrapport

 1. Låter förnuftigt att gå in nu. Själv har jag en order liggandes på 72 NOK som jag hoppas går in under veckan. Den är ju där nere och snokar nu så då kan man kanske få fylla på sitt innehav lite billigare från förra inköpskursen på 84 NOK :). Ska jag vara helt ärlig förstår jag inte varför marknaden trycker ner aktien så. Känns som säljarna överreagerar för tillfället!

  • Tack för länken och jag delar din uppfattning om att det nog inte är någon stress. Det är givetvis viktigt att FOE får upp farten, i och med att det är halva Bonheur.

 2. Varför inte köpa Statoil nu när aktien har fallit? Direktavkastning på drygt 5%, stabil ägare (norska staten) och nyligen stora insiderköp (2,2 milj nok av en styrelsemedlem). Skälet till att aktien dykt är oljeprisfallet, dock kommer säkerligen oljepriset studsa upp tillbaka igen och likaså Statoil-aktien

 3. Jag sålde faktiskt mina bonheur denna månaden. Märkligt kan tyckas men enligt min analys av läget så har vi inte sett någon botten för oljan än. Det är sannolikt att oljan skall ner mot 50 och detta gynnar inte Bonheur. Jag vill även se rapporten i Bonheur innan jag köper dem igen. Det är en hel del frågetecken som måste rätas ut kring bolaget.

  Tilläggas skall att jag inte är någon som helt expert på timing eller marknads analyser, och det är säkert jag som agerat tokigt 🙂

  Tack för en bra blogg! 🙂

Leave a Reply