Uppdaterat portföljsidan

Idag har jag gjort ytterligare en aktivitet för att fokusera på den långsiktiga passiva inkomsten snarare än kortsiktiga värdeförändringar. Jag har uppdaterat portföljsidan till att visa portföljen baserat på hur stor del av den passiva inkomsten som bolaget genererar. Detta känns som ett mycket vettigare mått eftersom det är just passiv inkomst jag strävar efter. Tack till bloggen vadVivill för inspiration att göra så här.

Fick en passning från Kenny på Aktiefokus igår om att det är totalavkastningen som räknas. Och det är klart att det är så – egentligen spelar det ju ingen roll hur pengarna trillar in. Det går givetvis (teoretiskt) att köpa bolag billigt och sälja dyrt (och repetera detta). Det är inte alls säkert att den väg jag har valt att vandra är den som vinner i slutändan. Däremot är jag fullkomligt övertygad om att månadssparande under 10-15 års tid i stabila kvalitetsbolag med hygglig direktavkastning kommer visa sig ge en väldigt bra passiv inkomst. Samtidigt känner jag mig inte speciellt bekväm i att försöka tajma marknaden, så köpa billigt/sälja dyrt känns för mig mycket svårare. Därför håller jag mig till vad som känns tryggt och bra. Därför fokuserar även portföljsidan nu på den passiva inkomsten.

10 thoughts on “Uppdaterat portföljsidan

  1. Som jag ser det är att fokusera på utdelning och utdelningstillväxt ett pragmatiskt sätt att undgå övertro på sin förmåga att värdera aktier bättre än marknaden, vilket förstås leder till för hög aktivitet. Ett psykologiskt verktyg som är användbart om än inte teoretiskt optimalt. Det skulle inte förvåna mig om det perspektivet även leder till en högre totalavkastning för flertalet investerare.

  2. Kul att kunna inspirera! Det är precis de skälen som nämns ovan som lett fram till beslutet, jag skulle vilja tillägga att särskilt för nybörjare som mig är dessa extra mycket värda – inte minst för tydligheten och att behålla ödmjukheten inför sin egen (begränsade) analysförmåga, även om jag tror att det är rätt väg för de flesta med fokus på utdelning!

  3. En helt fantastisk ide ju! Att man inte tänkt på detta själv!:) sjukt kul att följa bloggen! Dina tankar kring investeringar stämmer väldigt bra överens med mina egna så keep up the good work!

Leave a Reply