Månadsrapport för september och oktober

På grund av tidsbrist har jag inte haft tid att sammanställa månadsrapporter för september och oktober. Samtidigt känner jag att jag vill få det hela dokumenterat så att jag kan följa min utveckling i framtiden. Så här följer någon form av snabbsummering. Slår ihop båda månaderna för enkelhetens skull.

Viktiga händelser under september och oktober

 • Började köpa Ratos-aktier, totalt 950 stycken under perioden
 • Fick två utdelningar från BFK (319 kronor)
 • Fick utdelning från Elekta (400 kronor)
 • Fick utdelning från Coca Cola (439 kronor)
 • Köpte mer Mekonomen, totalt 250 stycken under perioden

Totalt 758 kronor i utdelningar under perioden. Med periodens transaktioner ligger den årliga utdelningstakten nu på drygt 22 300 kronor och portföljens yield on cost ligger på 4.85%.

Depån under september och oktober

Jag hade egentligen tänkt att sluta skriva om detta eftersom det blir lite konstigt att både hylla värdeökning i depån samtidigt som jag längtar efter billigare aktier. Nåja, eftersom depån nu presterade sämre än index (eller som jag ser det; inte blev lika dyr som index) så känns det väl ändå lika bra att publicera utveckligen även denna gång. Depån gick alltså ner 1.02% samtidigt som SIX Portfolio Return Index gick upp 1.41%; eller 2.43% underavkastning mot index.

Som jag skrev i min senaste månadsrapport är det som dubbelt det där med depåutvecklingen. Det är självklart psykologiskt trevligt med blå siffror istället för röda, men jag är fullkomligt medveten om att kassaflödet från mina utdelningar kommer i vara högre i framtiden om jag kan handla billigare aktier.

Månadsrapport för september och oktober

One thought on “Månadsrapport för september och oktober

 1. Hej Tryggframtid!

  Jag har själv valt att redovisa utdelningsnivå och helt ignorera värdeutvecklingen, om syftet är att bygga passiv inkomst håller jag med om att de blir lite dubbelt att glädjas åt värdeutvecklingen på kort sikt. Jag går även efter utdelningar när det gäller redovisning av portföljsammansättning.

  Tack för en bra blogg, har inspirerat vår och finns i läslistan!

  Mvh vadVivill

Leave a Reply