Ökat i Mekonomen och Ratos

Ökat i Mekonomen och Ratos

 

Först och främst måste jag väl inleda med att be om ursäkt, både till mig själv och till läsare av bloggen; uppdateringsfrekvensen har varit under all kritik på sistone! Naturligtvis finns det anledningar till detta, och dessa har jag skrivit om tidigare. Den här lägenhetsrenoveringen suger verkligen musten ur mig, jag har ingen fristad att komma hem till längre och det har tagit bort en del av min kreativitet för att skriva här. De goda nyheterna är att renoveringen beräknas vara klar till på fredag, så från och med nästa vecka bör bloggen börja likna sig själv igen.

Under tiden som jag inte har bloggat har marknaden rört sig både ner och upp. Min vana trogen har jag passat på att handla lite gott och blandat; jag har ökat i Mekonomen och i Ratos.

Lite smått oplanerat har Mekonomen tickat upp och blivit portföljens största innehav. USA-exponeringen har gått ner till 39% och Sverige-exponeringen ligger på drygt 53%. Ratos och Mekonomen är de för stunden mest köpvärda svenska aktierna enligt min bevakningslista.

5 thoughts on “Ökat i Mekonomen och Ratos

  1. Det har onekligen bjudits på fina köplägen på sistone. Jag gillar Mekonomen som du ökat i, jag håller ett öga på den. Beträffande Ratos hoppas jag det är en riktig fullträff att köpa nu. Kommer det lite positiva vindar från dem nu så tror jag den kan ta sig uppåt 60 kr igen. Ett eller ett par förvärv närmsta tiden skulle sitta fint och troligtvis tas emot väl av marknaden. Skall de leverera vinster/öka värdet måste de ha fler bolag i rullning och göra fler exits.

    Mvh petrusko

Leave a Reply