Månadsrapport för juli månad

Det har blivit dags att lägga ytterligare en månad bakom oss. Juli var en skön månad på det personliga planet; under större delen av månaden hade jag semester (som tog slut på tok för fort). På makrofronten har oroligheterna i Ukraina fortsatt så smått, bland annat med ett nedskjutet flygplan och som om det inte räckte har Israel invaderat Gaza (riktigt otäckt det där tycker jag). Precis som föregående månad gick OMX ut hårt, för att sen falla tillbaka och avsluta månaden riktigt svagt. Det har blivit dags för månadsrapport för juli månad!

Viktiga händelser under juli

  • Vi fick utdelning från Coca Cola (417 kronor).
  • Vi fick utdelning från BFK (151 kronor).
  • Vi fick utdelning från Whole Foods Market (81 kronor).
  • Vi köpte Deere & Co (25 aktier).
  • Vi sålde Citigroup (60 aktier).
  • Vi köpte ännu mer Deere & Co (30 aktier).

Totalt 653.28 kronor i utdelning under juli månad. Med månadens inköp och försäljningar ligger den årliga utdelningstakten nu på 15 328 kronor och portföljens yield on cost ligger på 4.04%.

Depån under juli

Under juli månad var värdeökningen i depån 1.27%, att jämföra med SIX Portfolio Return Index som gav -1.52%; eller 2.79% överavkastning mot index om man hellre vill räkna så. Under månaden gjordes alltså två köp (i samma bolag) och en försäljning. Anledningen till varför jag sålde Citigroup går det att läsa om här. På årsbasis är depån +25.44% och det är roligt att kunna konstatera att portföljen har utklassat index varje enskild månad i år.

Månadsrapport för juli månad

Leave a Reply