Fondförvaltarnas tankar

Fondförvaltarnas tankar

Blev uppmärksammad på att Skagens Global-fond hade släppt sin julirapport nyligen. Jag kikade i den (jag tycker om att läsa fondförvaltarnas tankar) och noterade ett intressant avsnitt kring Citigroup. Jag har ju själv sålt av halva mitt innehav i bolaget; inte för att jag misstror någonting (då hade jag sålt allt) utan an för att att jag vill ha mer i stabila utdelare. Hur som helst, jag klippte ut ett spännande avsnitt på elva sidor från rapporten. Där går Skagens fondförvaltare igenom sin syn på Citigroup och förklarar aktien borde kosta 50% mer än vad den gör idag.

Här hittar du PDF:en

rp_john-deere-2013.jpg

För övrigt noterade jag i helgen (har kanske i och för sig läste det någonstans tidigare) att Deere & Company är fjärde största innehav i Didner & Gerges globalfond. I senaste kvartalsrapporten för fonden skriver förvaltarna så här:

“John Deere är världens ledande tillverkare av jordbruks- och skogsmaskiner. Vad som är än viktigare är bolagets ständiga fokus på bättre produkter och bättre kundvård. Kraven på ett effektivare jordbruk värl- den över kommer inte minska och vi anser Deere vara mycket välpositionerade inför detta.”

Kul att se att D&G har högt förtroende för Deere & Company. Det är alltid trevligt att få bekräftelse från andra att man har tänkt rätt.

Rapporten från D&G finns här.

Leave a Reply