Månadsrapport för juni månad

Juni månad kändes mest som en himla massa jobb för egen del; trots att månaden innehöll både nationaldag och midsommarafton. Det var en intensiv period, med slutfas i projektet och go-live av det vi arbetat med hela året. Nåja, det gick bra och kunden verkade nöjd. På makrofronten har det varit oroligheter i Irak som spökat. Putin har som vanligt skramlat lite också, men det där börjar ju bli vardag nu för tiden. OMXS30 gick ut starkt i juni och toppade den 11 juni på 1410.08 punkter för att sedan vända ner under 1400-strecket. Nåja, det har blivit dags för månadsrapport för juni månad!

Viktiga händelser under juni

 • Vi fick utdelning från BFK (150 kronor).
 • Apple-aktien splittades (7:1).
 • Vi köpte Deere & Co (25 aktier)
 • Vi fick utdelning från Bonheur (2 690 kronor)
 • Vi fick utdelning från AIG ( 84 kronor)
 • Vi köpte Elekta (200 aktier).

Totalt 2 922 kronor i utdelning under juni månad, bästa månaden hittills! Årliga utdelningstakten ligger på 14 285 kronor och portföljens yield on cost är 3.91%.

Depån under juni

Under juni månad var värdeökningen i depån 2.51%, att jämföra med SIX Portfolio Return Index som gav -1.13%, eller 3.64% över index om man hellre vill räkna så. Jag har ju tidigare jämfört mig med SIX30, men väljer nu att jämföra med mig det bredare indexet; skillnaden är givetvis inte superstor. Hade jag jämfört mig med SIX30 hade det “gått ännu bättre”.

Månadsrapport för juni månad

Årsbasis

På årsbasis fortsätter portföljen att gasa på. Nu har halva året gått och det är svårt att vara annat än nöjd över depåns utveckling. I samma andetag är det givetvis lika svårt att vara nöjd över nuvarande priser på aktier. Hur som helst, medan index är upp 7.26% är depån upp 24.5%. Vi ligger en bra bit över budgeterad månadsinsättning, detta trots ett antal otroligt tunga transaktioner under våren.

 • Vi har erhållit 10 173 kronor i utdelningar i år.
 • 10 köp har genomförts.
 • 8 försäljningar har genomförts.
 • Vi har satt in 99 116 kronor till depån, vilket innebär 16 519 kronor i snitt per månad.

Screen Shot 2014-06-30 at 22.47.45

4 thoughts on “Månadsrapport för juni månad

 1. Grattis till fin performance. Nyfiken på hur ni beräknar uppgången i portföljen när ni puttar in >15K/månad extra.

 2. Det har varit sanslöst. Jag hade (mot bättre vetande) köpt ett litet skitbolag som heter Oniva Online Group, som jag sålde samma dag de rapporterade i februari. Låt oss kalla det riktig jävla bonntur, för jag fick 66kr och nu handlas aktien under 25 kr. Det gjorde skuttet där i februari. Men det förklarar givetvis inte allt.

  Protector har som sagt gått riktigt fint, det samma gäller Apple som har stånkat på under året. Castellum, AIG och Nordea är andra aktier som gått riktigt fint. Samtidigt som det är kul att se portföljen växa är det jäkligt trist att färre och färre bolag ser köpvärda ut dock; låt oss se det som medaljens baksida.

  Jag tänkte säga att jag har ingen aning om hur uppgången beräknas, det här är grafer från Avanza. Men insättningar påverkar inte plus eller minus i kronor åtminstone, det vet jag. Det finns mer info här: https://www.avanza.se/kundservice/kundservice/fragor-svar/inloggning-teknik/grafer-avkastning.html

Leave a Reply