Snart är det dags för semester!

Snart är det dags för semester!

Med midsommarhelgen avklarad är det enbart en veckas jobb kvar! Så, snart är det dags för semester och det börjar bli hög tid att ha någon idé om vad som ska göras. Hemma hos oss har det inte riktigt blivit så. Vi har en lång lista på saker vi vill göra, men ingenting är spikat, mer än att vi “åtminstone ska till Kolmården”. Listan består av Aktivitet, Kostnad, Eventuell boendekostnad, Total summa samt Ort. Vår tanke är att bara lite smarta i när, var och vad vi gör. Exempelvis är det någon form av vikingamarknad i Strängnäs trakten helgen 5-6/7. Då skulle man kunna kombinera det med ett besök på Parken Zoo, som inte ligger så långt borta.

Nåja, det finns givetvis många smarta sätt man kan strukturera upp sin semester på. En sak som alltid är smart är att göra saker till rabatterade priser! På DN.se kan man läsa om en del rabatter man kan få på diverse semesteraktiviteter. Utöver de smarta rabatterna i den listan funderade vi över något av Park and Reorts årskort – då skulle vi kunna få Kolmården, Grönan, Aquaria och Furuvik billigare. Ska räkna på hur mkt de måste nyttjas för att bli billigare, men tror att det borde bli billigare.

Utöver kostsamma aktiviteter finns givetvis billiga alternativ. Vi har en supermysig strand som vi brukar åka till (en sån där gömd liten pärla som få känner till) och när vi åker dit har vi alltid lite picknick med oss. En annan gratisgrej som vi ska testa i år är Mullemekcs lekpark. Jag vet knappt vem Mullemeck är, men jag hoppas att grabben (snart 2) kommer att uppskatta det :).

Hur man än vänder och vrider på saken tenderar, åtminstone i vår familj, semesterperioden att vara ganska kostnadsdrivande. Billiga matlådor byts mot inte fullt lika billiga grilluncher. Vattnet till maten byts ut mot ett eller annat glas rosé och den gratisaktiviteten “sitta på kontoret” byts ut mot diverse nöjen. Det är absolut inget fel med detta, tvärtom är det en av anledningarna till varför vi jobbar. Det viktiga är att man har budgeterat för perioden – i vårt fall sker detta genom sparande i Spiltan Räntefond Sverige.

Vad gör du under semestern? Har du några smarta sparknep?

2 thoughts on “Snart är det dags för semester!

  1. Njut av din semester! Själv ska jag försöka njuta av allt arbete som ligger framför mig i sommar. Blir att plocka lite semester i höst istället.

    mvh

Leave a Reply