Samarbete med Avanza och VM-elvan

Precis som många bloggkollegor (Lundaluppen, Gustav, Snåljåpen, mfl) så har även jag inlett ett litet samarbete med Avanza. Detta kommer inte påverka innehållet på bloggens innehåll på något sätt alls. Lundaluppen har redan skrivit om vad det innebär här och det finns egentligen ingenting att fördjupa sig i. Med det sagt så blev vi Avanza-bloggare ombedda att sätta ihop en VM-startelva och jag tyckte detta var en riktigt rolig idé. Fotboll är ett av mina stora livsnöjen och jag går på fotboll så ofta jag kan (minst en gång i månaden). Så här blev elvan:

Samarbete med Avanza och VM-elvan

 

Målvakt: Castellum – Borgen i lagbygget. Står stadigt och levererar alltid med jämn kvallité (ständiga utdelningsökningar på runt 8%). Möjligtvis laguppställningens jämnaste spelare?

 

Högerback: Bonheur – Denna väloljade försvarare får förtroendet på högerbacken. Det är alltid kul när mna kan plocka in undervärderade (handlas med stor rabbatt mot innehaven) spelare till laget.

Mittback 1: Coca Cola – Stabil i defensiven, jobbar alltid hemmåt när det behövs. Ökar sin presation (utdelning) från år till och år det verkar inte finnas någon stopp på hur bra denna spelare kan bli (52 år i sträck av årliga utdelningsökningar).

Mittback 2: Telia – Även här stabil i defensiven. Kan ibland upplevas som något stillastående (sällan dramatiska kursrörelser) men har en tendens att ändå alltid leverera (bra utdelning).

Vänsterback: Industrivärden – Allroundspelare med både defensiva och offensiva kvallitéer (som investmentbolag ska vara). Brukar allt som oftast leverera bättre än snittspelaren och det är inte fy skam.

 

Högerytter: AIG – Denna jätte (för)säkrar högerkanten och ser ut att vara i mycket god form. Under VM-uppladdningen de senaste månaderna har det verkligen gått bra för AIG.

Mittfält 1: Swedbank – Stabil innermittfältare med något mer defensiv spelstil och som alltid ger sitt mesta (hög utdelning).

Mittfält 2: Nordea – Något mer offensiv innermittfältare som på sistone ökat takten rejält (rejäla utdelningsökningar, och mer att vänta)!

Vänsterytter: Protector Forsikring – Denna unga talang är en offensiv kantspelare som gärna löper med i anfallet. Leverar allt som oftast över förväntan och gör många mål.

 

Anfall 1: Whole Foods Market – Extremt offensiv (hög tillväxt), skjuter ofta i mål även om det blivit en del missar på sistone. Som vanligt när man köper in en dyr spelare (högt P/E) finns höga förväntningar, men denna spelare bör kunna leverera bra över tid.

Anfall 2: Citigroup – Hade en svacka för några år sedan men har nu kommit tillbaks på allvar. Verkar ha dommaren (FED) emot sig men det ska nog kunna gå bra ändå.

 

Så fick min VM-elva bli. Det här var en ganska kul övning, då jag verkligen tvingades gå igenom mina innehav och fundera kring deras roll. Tack Gustav för originalidén och Daniel på Avanza för den fina bilden!

Hur formerar du din laguppställning?

5 thoughts on “Samarbete med Avanza och VM-elvan

  1. Fin elva, och jag är särskilt ense om valet av yttermittfältare.

    Nordea och Swedbank lär ha monopol på mittfältet, om de bara kan samarbeta 🙂

    Enda frågetecknen är väl om det är telefonstolpe-ut för Telia och i värsta fall kan de bli rundade av snabba motståndare som Apple.

    • Apple hade väl nästan varit fusk? De hade ju bara kommit med något högteknologiskt hjälpmedel och vunnit allt på egen hande ;-p.

      Nä, skämt åsido. Jag tror att det finns ganska mycket kvar att plocka av från Telia. Kan jag få mina 7% direktavkastning så är jag ganska nöjd. Däremot, som sagt, kanske något för stillastående? Å andra sidan kan man handla billigt oftare då ;-).

Leave a Reply