Månadsrapport för maj månad

“Sell in may and go away” har vi ju hört till leda. Jag är däremot glad att jag behöll, för maj blev en väldigt bra månad. Det känns som om börsen bara tuffar på nu, som om det inte fanns något som kunde stoppa. OMXS30 klättrade över 1400-strecket för första gången sedan IT-bubbland och stängde månaden på 1402. Det har blivit dags för månadsrapport för maj månad!

Viktiga händelser under maj

 • Jag fick utdelning från BFK (147 kronor)
 • Jag fick utdelning från Industrivärden (605 kronor)
 • Jag sålde mina 85 Skanska-aktier efter 40% totalavkastning på 14 månader
 • Jag fick utdelning från Protector Forsikring (1355 kronor, minus 203 kronor i utländsk källskatt)
 • Jag fick utdelning från Apple (217 kronor)
 • Jag sålda halva mitt Apple-innehav
 • Jag fick utdelning från Citigroup (8.6 kronor minus 1.3 kronor i utländsk källskatt)
 • Jag köpte in mig i Whole Foods Market efter det att aktien fallit dramatiskt i början av månaden.

Totalt 2332 kronor i utdelning under månaden. Årliga utdelningen ligger på ca 13 600 kronor och portföljens yield on cost är 4.02%

Depån under maj

Maj blev ännu en bra månad för min depå, som steg med 5.22%, att jämföra med SIX30 Return Index 3.41%. Egentligen kan man ju fundera på om jag ska jämföra mig med SIX30, då största delen av portföljen inte ens är svenska aktier. Men tills jag väljer ändå att jämföra mig med detta index, då alternativet till att investera i aktier för min del skulle vara att lägga allt i Avanza Zero.

Månadsrapport för maj månad

Årsbasis

På årsbasis fortsätter det gå fantastiskt. När årets första fem månader är avklarade konstaterar jag att depån stigit 21.45%, vilket givetvis är smått fantastiskt. SIX30 Return Index är upp 9.05% under samma period så jag är givetvis supernöjd med utvecklingen. Som jag sagt tidigare har jag haft en del tur och jag väljer att repetera det; främst för min egen skull! Det har varit lite för enkelt att tjäna pengar just nu och en sättning nu skulle inte på något sätt vara märkligt. Jag är även mycket nöjd över att jag lyckats sätt in mer än budgeterat/månad (budget säger 15 000/månad).

 • Jag har erhållit 7 252 kronor i utdelning i år.
 • 8 köp har genomförts.
 • 8 försäljningar har genomförts.
 • Jag har satt in 79 616 kronor till depån, vilket innebär 15 923 kronor i snitt per månad.

Screen Shot 2014-06-01 at 08.46.55

2 thoughts on “Månadsrapport för maj månad

 1. Gratulerar till ett bra år! Jag sitter med och hoppas på en korrigern. Tänk att få köpa fina dividend aristocrats till reapriser. Även H&M, investor och industrivärden till reapriser får det att vattnas i munnen på mig. Å andra sidan kan man inte sitta och vänta på en korrektion. Många som har suttit och väntat på den sk dbbeldippen. Väntar man i tre år så missar man ju en utdelning på 12-15%.

  • Jag är fullkomligt övertygad om att man över tid gör mest vinst om man hela tiden är exponerad mot börsen. Visst kommer det gå upp och ner, men över tid kommer vi aktieägare få ta del av fantastiska företags vinster.

Leave a Reply