Inköp Deere & Company

Inköp Deere & Company

Igår gjorde jag slag i saken och köpa mina första aktier i Deere & Company, det bolag som jag la upp analys på förra veckan. Jag hade en del likvider på kontot och kände hur det började bränna. Efter att Deere-kursen gått ner lite sedan analysen köpte jag alltså 25 aktier för $90.06 styck och en dollar kostade drygt 6.63 kronor. Inköpet innebär att den årliga utdelningen ökar med ca 400 kronor och att årstakten ligger på ca 13 900 kronor.

Deere höjde nyligen utdelningen med 17%, från tidigare 51 cent/kvartal till 60 cent/kvartal. Sista dag att handla Deere för att få ta del av denna kvartalsutdelning är den 25 juni. Utbetalning sker den 1 augusti, men vi här i Sverige får väl vänta ett par dagar (eller någon vecka) extra.

Portföljen består nu av aktier i 14 bolag samt en ETF. Jag är nöjd över hur portföljen fortsätter att byggas upp och om jag räknat rätt så bör utdelningstillväxten iden vara god (jag borde räkna ut en portfölj-prognos någon gång).

4 thoughts on “Inköp Deere & Company

  1. Har du utländska utdelare i KF?
    Har själv allt i ISK men funderar på börja skifta över utländska aktier till KF inför framtiden när portföljen växer. Speciellt nya inköp.

  2. Köpt jag med! Reservdelar för 15 000:- och aktier för samma summa. Bra traktorer (när de rullar)!

Leave a Reply