Utdelningar och Skanska sålt

Utdelningar och Skanska sålt

Pust å stön! Det är hektiska dagar på jobbet just nu. Det känns som om oavsett hur många projekt man alltid ingått i så blir det alltid stressigt mot slutet. Självklart gäller det även mitt nuvarande projekt, även om vi denna gång visste redan från början att det skulle bli väldigt tight.

Hur som helst har det hunnit hända lite i portföljen. Först och främst har jag under veckan fått utdelningen från både Industrivärden och Protector Forsikring. 110 Industrivärden-aktier som vardera gav 5.50 kronor resulterade i 605 kronor. 700 aktier i Protector Forsikring som vardera växlades till 1.94 kronor innebar 1358 kronor. Från detta drogs 203 kronor i utländsk källskatt. Denna räknar jag dock med att få tillbaka i samband med nästa års deklaration.

Hejdå Skanska (för den här gången?)

Jag passade även på att sälja min extremt lilla post i Skanska. 85 aktier såldes på kursen 154.90 kronor. Jag borde så klart (enligt mina ej än färdiga säljregler) skrivit en post om detta här, men jag har som sagt inte hunnit. Jag lyckas dock inte förstå Skanskas värdering och väljer att ta hem denna vinst nu. Ser inget fel i bolaget och ser det som fullt möjligt att jag går in i aktien igen. Det handlar främst om att jag anser bolaget vara extremt övervärderat i dagsläget. 4 048.25 kronor i vinst blev det hur som helst (ca 40% vinst) på ett drygt år.

 

2 thoughts on “Utdelningar och Skanska sålt

Leave a Reply