Rapport för april och första tertialen

Årets första vårmånad har nu nått sitt slut och den avslutades igår med halvdag på svenska börsen. Jag som har aktier i USA fick dock avnjuta uppesittarkväll som vanligt. Under månaden har det avlagts en hel del rapporter och de flesta av mina innehav överträffade förväntningarna. Oron i Ukraina verkar finnas kvar men börsen bryr sig inte speciellt om det.

Viktiga händelser under april

 • Jag sålde en dryg tredjedel av mitt innehav i Protector Forsikring med drygt 48% vinst.
 • Jag fick utdelning från Coca Cola (398 kronor, 59 kronor källskatt)
 • Jag fick utdelning från BFK (147 kronor)
 • Jag ökade i Citigroup, 68 aktier köptes på kursen $46.36
 • Jag fick utdelning från Telia (867 kronor)
 • Jag fick utdelning från Skanska (531 kronor)
 • Jag ökade i Telia, 311 aktier på kursen 44.06 kronor
 • Jag ökade i Bonheur, 200 aktier på kursen 116.13 NOK
 • Jag fick utdelning från Nordkom (50 öre).
 • Apple meddelade att man genomför en stock split 7:1, höjer utdelningen med 8% och köper tillbaka aktier för ytterligare 30 miljarder dollar.

Totalt 1944 kronor i utdelning under månaden. Tre inköp kunde göras, på grund av försäljningar, utdelningar samt vanligt månadssparande för både mars och april. Utdelningstakten på årsbasis ligger nu på drygt 14 000 kronor och portföljens Yield on Cost ligger på 4.2%.

Depån under april

April visade sig vara en riktigt bra månad. Depån steg med 4.45%, att jämföra med SIX30 Return Index som steg 1.57%.

Rapport för april och första tertialen

 

Årsbasis (första tertialen)

På årsbasis har det helt enkelt gått fantastiskt! Efter första tertialen är portföljen upp 15.43% samtidigt som SIX30 Return Index är upp 5.55%. Jag måste helt enkelt vara väldigt nöjd med detta resultat! Sannolikt har jag haft en hel del tur i min stockpicking, men samtidigt har jag (oftast) gjort affärer med eftertanke.

 • Jag har erhållit 4 919 kronor hittills i år.
 • 7 köp har gjorts.
 • 6 försäljningar har genomförts.
 • Jag har satt in 59 506 kronor i depån, dvs i snitt 14 876 kronor/månad.

Screen Shot 2014-05-01 at 17.56.37

5 thoughts on “Rapport för april och första tertialen

 1. Jag slog dig i April men tyvärr ligger du snäppet över mig för 2014! Över index är iaf skönt att ligga… Bra fiskat åxå, trevliga inköpskurser! Börjar själv bli lite sugen på Citi.

Leave a Reply