Rapportsäsongen har dragit igång!

Nu när rapportsäsongen har dragit igång igen så blir det ju en hel del att sätta tänderna i! Som långsiktig investerare är det ju inte de enskilda kvartalen som är mest relevanta utan helheten över tid. Mina innehav “får gärna” göra ett eller ett par dåliga kvartal, så länge det finns anledningar till detta.

Citigroup över förväntan

Citigroup rapporterade i måndags och det var äntligen positiva nyheter från bolaget – efter skandaler i Mexico och nedslag från FED på CCAR. Rapporten kom in en bra bit över förväntan och aktien har klättrat 4-5% sedan dess. Jag ser aktien som fortsatt köpvärd och i denna investering behöver man inte direkt (än så länge) bry sig om avdragen källskatt ;-).

Coca Cola som väntat

Coca Colas rapport var som väntat eller strax bättre än väntat, något jag förutspådde skulle tas emot väl av marknaden. Min högst ovetenskapliga spådom på Twitter gick hem och Coca Cola handlades upp norr om $40.

Rapportsäsongen har dragit igång!

 

Även en långsiktig investerar kan njuta av att marknaden uppskattar ens innehav! Nästa vecka är det dags för Castellum och Telia att avlägga rapport. Just Telia ser jag extra mycket fram mot, med tanke på min felberäkning av rullande 12 månaders VPA. I framtiden kommer jag enbart förlita mig på Börsdata!

Leave a Reply