Rapport för mars och kvartalet

Ännu en månad är slut och det har blivit dags att avlägga rapport för mars och kvartalet. Mars var en väldigt svajig månad för min depå. Det var en stökig månad ur ett makroperspektiv, främst eftersom Ryssland invaderade(nåja) Krimhalvön i Ukraina. Detta fick givetvis negativa reaktioner i portföljen, som mest var den ner 2.5%. Men, nu har vi lagt årets första kvartal bakom oss. Vi lämnar därmed en intensiv stämmoperiod och beger oss in i rapportperioden.

Viktiga händelser under mars

 • Jag fick utdelning från Citigroup på 4 kronor.
 • Jag fick utdelning från BFK på 145 kronor (2 kronor mindre än förra månaden pga svag dollarkurs).
 • Jag fick utdelning från Swedbank på 676 kronor.
 • Jag fick utdelning från Castellum på 1 147 kronor.
 • Jag fick utdelning från AIG på 81 kronor.
 • Jag fick utdelning från Nordea på 576 kronor.
 • Jag sålde Betsson med knappt 35% vinst.

Totalt 2 629 kronor i utdelningar under månaden. Jag har valt att inte göra något inköp under månaden dels för att vänta in lite utdelningar samt av skatteskäl. Det finns även en tredje anledning, och det är att jag är osäker på om jag kommer ha råd att köpa aktier för mars-lönen. Eller ja, råd och råd, det finns gott om pengar, men frågan är om de behövs på annat ställe just nu. Jag kommer säkert få anledning att återkomma till detta.

Depån under mars

Mars var som sagt en väldigt svajig månad och portföljen slutade upp 0.71% vilket var något sämre än OMXS30-return index (1.13%).

månadsrapport mars

Kvartalet då?

Ja, årets första kvartal har ju nu fått sitt slut och därmed kan jag även summera detta. Rent generellt kan man väl säga att det har varit ett ganska svängigt kvartal. OMXS30 har noterats på sin högsta punkt sen it-bubblan, samtidigt som Putin och Yellen har skakat börsen. Kvartalsrapporterna har också varit lite blandade. Kvaratlet kan sammanfattas så här:

 • Jag har fått 2974 kronor i utdelningar.
 • 4 köp har gjorts.
 • 5 försäljningar har genomförts.
 • Jag har satt in 30 136 kronor i depån, dvs i snitt 10 045 kronor/månad (notera att jag inte satt in något i mars).
 • Portföljen avslutar kvartalet på nytt ATH: 326 615 kronor.

Portföljen gick upp 10.51% under kvartalet. Under tiden har OMXS30-return index bara mäktat med 3.93% uppgång. Än så länge känner jag mig väldigt nöjd med året. Det enda man kan klaga på egentligen är väl att det är fortsatt dyrt att handla aktier ;-).

q1 2014

 

Glöm inte att du kan följa mig på twitter för snabba kommentarer!

2 thoughts on “Rapport för mars och kvartalet

Leave a Reply