Pengar rullar in som det ska!

pengar rullar in som det ska

I byggandet av min utdelningsmaskin kommer jag osökt att tänka på Petters gamla dänga “Det går bra nu”, där han sjunger om att “pengar rullar in som det ska”. För visst är det så, pengar rullar in utan någon direkt ansträngning från min sida. Det handlar bara om att fortsätta köpa in sig i fantastiska bolag och låta dem göra jobbet åt dig! Enklare än så kan det väl knappast bli?

Idag rullade pengarna från Telia in på kontot och det var ingen dålig slant! Jag har inte så himla stor andel av Telia i portföljen, men mina 289 aktier som gav 3 kronor styck innebar en total Telia-utdelning om 867 kronor. Telia är det bolag på Large Cap-listan med högst direktavkastning. Problemet med bolaget är dess obefintliga tillväxt och därför har jag inte ökat. Jag är trots detta lite sugen på att öka mitt innehav i Telia. Bloggrannen 4020 har gjort en vettig värdering av Telia och satt köpkurs på 40-45 kronor. Jag delar hans åsikt kring värdering (har GAV på drygt 42) och just nu är Telia det billigaste svenska bolaget i min bevakningslista.

För övrigt; en del aktier har jag udda antal av. Egentligen spelar givetvis detta ingen roll hur många aktier man har i ett bolag men jag gör nu försök till att jämna ut detta. Se det som ett bejakande av ett personlighetsdrag snarare än någonting relaterat till investerande ;-).

4 thoughts on “Pengar rullar in som det ska!

  1. Vi delar uppfattning om jämna poster. Blir nästan förbannad när splitar mm innebär att posten blir ojämn och jag känner nästan ett maniskt behov av att justerade detta snarast.

    Tack för en bra blog.

Leave a Reply