Följa John #2

följa john #2

Dags att följa John igen! Denna gång följer jag Aktiefokus och Snåljåpen som nu sålt en del av Protector Forsikring. Jag sålde en dryg tredjedel av mitt innehav (400 av 1100 aktier, dvs 700 kvar). Protectors andel i portföljen går ner från 10.6% till 6.7%. Efter Kennys inlägg så insåg jag att jag har otroligt svårt att följa nyhetsflödet kring Protector. Att insiders säljer stör mig inte över huvud taget. Att ha mer än 10% av portföljen investerat i ett pyttelitet norskt försäkringsbolag som jag har svårt att följa är desto värre. Allting verkar fortfarande superfint i bolaget, men denna lilla “krydda” kan inte ta upp mer än 10% av portföljen, det är inte rimligt.

Den årliga utdelningen sjunker med 700 kronor i och med denna försäljning. Portföljen innehåller nu 8.8% likvider och jag hoppas kunna göra en insättning snart och hitta ett nytt inköp för att åter sätta pengarna i arbete. Jag funderar fortfarande över var, är inte riktigt säker på det än. Jag återkommer givetvis så fort jag vet :-).

2 thoughts on “Följa John #2

  1. Om du har problem med att ha 10 % i Protector så kan du förstå att jag kan vara lite obekväm med att ha 33 % i Protector. Men 27-28 % som det blev nu känns helt OK, eller kanske till och med lite lågt. Får kanske köpa tillbaks om kursen skulle dippa 😉

    Skämt åsido, jag tror fokusering kan fungera bra, men det får inte bli för extremt och som amatör med begränsad tid och möjlighet att hänga med i allt som händer är diversifiering ett bra skydd. Det kan vara klokt att erkänna för sig själv att man inte är någon Buffett och agera utifrån sina egna förutsättningar istället.

    • Haha, ja, det förstår jag verkligen! Skulle vi se kraftiga omotiverade kursfall är jag inte främmande för att köpa tillbaka aktier i Protector. Riktigt fint bolag, var det förästen du som grävde fram det?

      Men som du själv säger, det gäller nog att vara ödmjuk inför sin ringa expertis och sin begränsade tid.

Leave a Reply