Tålamod är en dygd

Att tålamod är en dygd är en gammal sanning. Den långsiktige investeraren måste ha en stor dos tålamod. Förra veckan firade jag ett år som aktieägare. Jag berättade i ett inlägg om hur jag köpt aktier på köpråd från andra. Den första aktie jag köpte utan råd från någon annan var Skanska. Jag hade hittat den i Gustavs lista över stabila högutdelare och tyckte att det kändes som ett bra bolag. Den 4 april 2013 köpte jag 85 Skanska-aktier på kursen 117.90, vilket med 99kr courtage (hade inte hittat 39kr-varianten) innebar ett GAV om 119.07 kr/aktie. Två veckor senare kostade aktien ca 105 kr och jag funderade på vad jag höll på med.

Aktien har sedan pendlat mellan ca 115-125 kronor under i stort sett hela året. Men någon gång i december började aktien att uppmärksammas. Igår blev stängningskursen 146.5 kr, vilket om än är en bra bit från ATH på 164 kr, innebär en avkastning inkl. utdelning på 28%. Ganska okej avkastning och framför allt bevisar aktiens utveckling tålamod verkligen är en dygd!

tålamod är en dygd

Glöm inte att tålamod är en dygd för att lyckas nå dina drömmar också. Sparande är en process som tar tid och en stor portion tålamod krävs.

One thought on “Tålamod är en dygd

  1. Jag fattar inte varför den har gått så bra senaste tiden. Jag har inte sett några nya nyheter eller analyser som skulle kunna förklara det. Har du? Bra bolag är det i alla fall, men börjar se dyrt ut nu, tycker jag.

Leave a Reply