Säger hejdå till Betsson

Idag valde jag att avyttra Betsson från min portfölj. Halle kommenterade att jag hade satt säljpris på 227.5 kronor i min bevakningslista. Jag hade räknat på normal intjäningsförmåga om 13 kr/aktie och motiverat p/e på 14. Detta gav ett motiverat pris om 182 kronor. Jag har i min bevakningslista satt ett säljpris, som är motiverat pris + 25%. Nu är priset en bit över mitt motiverade säljpris.

Men räcker det då? Nej, detta var inte en tillräcklig anledning. Detta fick mig dock att börja fundera kring innehavet under föregående vecka. Jag började leta efter ett spelbolags vallgrav. Jag letade men hittade inget, så jag slängde ut frågan kring vallgrav på twitter. Där fick jag ett uttömmande svar som bekräftade vad jag befarade av @moneynoob (läs svaren nerifrån och upp):

hejdå betsson

 

Är detta rationellt?

Hur viktigt är det då med en vallgrav på ett spelbolag? Räcker det inte med att vara ett väldigt lönsamt företag? Jag vet ärligt talat inte, men just nu vill jag känna trygghet kring mina företag och se en tydlig vallgrav. Att Betsson åkte ut ur portföljen kanske till viss del var slump (jag började fundera över värdering vilket ledde till fundering kring vallgrav). Om jag skulle ångra mig kan jag alltid köpa tillbaka aktierna i Betsson. Sen jag köpte mina aktier i juni, till försäljningen idag, har priset på aktien stigit med 35% vilket så klart innebar en trevlig vinst.

Denna gång låter jag uttrycket “when in doubt, stay out” guida mig. Jag var ambivalent till beslutet men jag tror att detta är rätt. Jag vill inte tvivla kring stabiliteten i mina innehav i goda tider, hur ska det då bli i svåra? Försäljningen påverkar den årliga utdelningen negativt med 582 kronor. Hur ser du på spelbolag och vallgravar?

3 thoughts on “Säger hejdå till Betsson

 1. NU börjar jag också fundera på om det inte är dags att sälja av Betsson.
  Ser att du börjat fokusera på utdelningar sista tiden och även jag har det som mål. Betsson har ju haft hög direktavkastning, men till dagens värdering så är den inte så utmärkande längre.
  Vad tror du om SHB. Tror du dom behåller utdelningen på 16kr nästa år?
  Hellre ett högt värderat SHB än ett högt värderat Betsson resonerar jag.

  • Hehe, ja, jag var väl uppenbarligen lite för tidig i Betsson :). Men jag tycker ändå att anledningen till varför jag sålde var bra; var finns vallgraven?

   Jag TROR att SHB behåller sin extrautdelning, men det går ju givetvis inte att veta. Jag håller med dig också, SHB > BETS

Leave a Reply