Hur gick det idag?

hur gick det idag?

På twitter följer jag finansmänniskor med helt olika inriktning. Från “Sveriges fegaste investerare” Lundaluppen till “Sveriges bästa daytrader” Expertdirekt. Det är intressant att läsa Luppens fundamentala tankar, samtidigt som Expertdirekts tekniskt drivna spådommar är spännande att ta del av (han har rätt kusligt ofta!).

Idag frågade denna Expertdirekt om någon tjänade pengar idag, varpå jag svarade att det ser mörkt ut (depån har tappat ett par tusenlappar i värde idag). Fick ett uppmuntrande “hoppas det ljusnar” tillbaka (tack!). Men jag började tänka mer på det – hur gick det idag egentligen? Visst, värdet på depån gick förvisso ner, men vad spelar det för roll? Det är inte som att jag hade för avsikt att sälja ändå. Så hur gick det idag egentligen?

Det handlar om bolagen och utdelningarna!

Bolagen i min portfölj fortsätter utvecklas. Verksamheten pågår som planerat, antar jag. De fortsätter att generera vinst och växla ut den till mig som ägare i form av aktieåterköp och utdelning. Inget av bolagen dras med några ekonomiska svårigheter. Man skulle kunna säga att det gick jävligt bra idag. Jag måste sluta titta på portföljvärdet. Det kommer sällan vara intressant för mig. Jag ska istället ännu hårdare titta på den förväntade årliga utdelningen. För tillfället ligger den på drygt 12.5k och det är alltså denna siffra som är viktig, inte hur folk väljer att värdera mina innehav!

Eller som Men in Black skulle ha uttryckt det; Move along, nothing to see here.

One thought on “Hur gick det idag?

Leave a Reply