Tack Christoffer!

Jag har ju funderat på hur jag ska göra med min 50%-regel (minst 50% svenska bolag). Efter att ha läst Christoffers investeringsblogg så fick jag inspiration och beslutade mig för att göra en sänkning till 40%. Jag tror att det finns en poäng med svenska bolag (valuta, tillgänglighet på nyheter), men samtidigt vill jag inte låsa mig själv allt för mycket.

Jag har med detta uppdaterat portföljreglerna.

One thought on “Tack Christoffer!

  1. Det var så lite 😉 Jag tänker ha 8st ( av 20st ) svenska bolag i min framtida portfölj. Anledningen till att jag vill ha mindre än hälften i svenska bolag är att det finns så otroligt många fina kvalitetsbolag i USA framförallt. Och ett par i Norge och Finland som man kan komplettera med. Jämför antalet bolag i Sverige med antalet bolag i USA så inser du att det blir enklare att sålla ut en handfull svenska bolag jämfört med en handfull Amerikanska bolag. Därav fler utländska bolag. Dock är det surt med utländsk källskatt men man kan ju kvitta den mot ISK-skatten. Sen blir det ju såklart en valutarisk men jag tror på dollarn på sikt. Jag tycker att Dailyfinance.com är en bra nyhetssida för amerikanska bolag.

Leave a Reply