Ökade Coca Cola

ökade coca cola

Igår släppte Coca Cola sin rapport för fjärde kvartalet 2013. Och visst, det kanske inte var världens bästa rapport, men så fruktansvärd tyckte jag ändå inte att den var. Marknaden höll inte med och handlade ner Coca Cola ca 4% och jag passade på att dubbla mitt innehav. Jag köpte således 100 aktier på kursen $37.47, dollarn kostade 6.48. Plötsligt blev Coca Cola portföljens största bolag, ojdå. Nåja, jag känner mig trygg med detta.

Är Coca Cola dyrt då? Ja, Coca Cola kanske kan sägas vara ett dyrt bolag åtminstone om man enbart tittar på P/E-talet (handlas runt P/E 20). Men Coca Cola har i så fall varit “dyrt” länge.

coca cola p/e

 

2013 q4 var som sagt inte Coca Colas bästa kvartal, men jag är mer långsiktig än så. När det kommer till framtiden har jag tittat på bolaget på 4-traders och jag gillar deras uppskattningar. Man måste självklart ha med sig att detta bara är uppskattningar men jag tycker om bilden:

coca cola framtiden

 

Avslutningsvis vill jag länka till en extremt läsvärd värdering av Coca Cola. Författarens egna ord: “It’s not exactly a steal at current prices but you rarely get companies that are of this high quality to be at fire sale prices.” sammanfattar ganska väl vad jag tidigare skrivit och tycker. Det är inte ett fynd, men företaget håller extremt hög kvalité.

One thought on “Ökade Coca Cola

Leave a Reply