Inköp Bonheur

inköp bonheur

Efter att Lundaluppen analyserat Bonheur blev jag intresserad av bolaget. När han försökte hitta svagheter utan att direkt lyckas blev jag än mer intresserad. Han har ställt Fred Olsen Energy mot Seadrill, gått igenom Bonheurs sammansättning och analyserat Bonheur utan Fred Olsen Energy. Lundaluppen har helt enkelt gjort en extremt gedigen research. Utöver detta så har jag kikat på bolaget själv och jag gillar det jag ser. Den extrema substansrabatt som finns måste minska, allt annat är orimligt. Jag gillar utdelningsandelen som ligger under 60% av vinsten. Idag släpper Bonheur sin rapport för Q4 2013 (tror kl 08.00). Efter Protectors finfina rapport igår så hoppas jag självklart på ännu en norsk bomb. Sannolikheten för detta bedömer jag dock som ytterst liten.

Jag köpte 150 stycken aktier till priset 122 NOK. Växlingskursen NOKSEK ligger på knappt 1.08. I och med detta inköp och Protectors utdelningsökning ligger portföljens Yield on Cost på 4.36%. Den årliga utdelningen ligger på 12 780 kronor.

 Välkommen till portföljen, Bonheur! Jag har även uppdaterat portföljsidan.

Leave a Reply