Summering rapportvecka

I veckan har ett helt gäng av mina innehav rapporterat. Samtliga rapporter har gett kraftiga nerställ i kursen. I måndags efter stängning började Apple med att avlägga rapport; marknaden sänkte kursen med 8%. I tisdags rapporterade Swedbank; marknaden sänkte kursen med 4.8%. I onsdags rapporterade Nordea; marknaden sänkte kursen med 2,3%. Idag rapporterade TeliaSonera; marknaden sänkte kursen med 2,7%.

Så, det där var ju på sätt och vis tråkigt. Positivt dock att samtliga av dessa, utom Apple, valde att meddela en utdelningsökning, i Nordeas fall på hela 26%! “På sätt och vis tråkigt” skriver jag, eftersom dessa kursfall ju gör att det blir billigare att handla i aktierna. Inget fundamentalt har ändrats, möjligen har jag fått en något mer försiktig inställning till TeliaSonera, läs gärna Lundaluppens kommentar.

Veckans höjdpunkt har annars varit Protector Forsikring som ökat 15% i veckan på grund av omvänd vinstvarning. Deras rapport släpps den 26e februari, blir nog spännande läsning!

För övrigt så har jag sålt mitt innehav i Avanza Zero. Jag “köpt fel” en gång förra året, skulle köpt på grabbens konto. Det var ca 2200 kronor som frigjordes där.

Leave a Reply