Sålt SIAF

Idag sålde jag mitt innehav i Sino Agro Food (SIAF). Egentligen var det helt oplanerat att denna försäljning skulle ske idag. Däremot har jag länge tänkt avyttra denna position “vid ett bra tillfälle”. Hur uppstod då dagens tillfälle? Jo….

SIAF-innehavet låg i en kapitalförsäkring på Nordnet. Jag har sedan tidigare slutat använda Nordnet, framför allt eftersom deras site är så sjukt mycket sämre än Avanzas. Innehavet i SIAF har jag dock låtit vara kvar, eftersom det kostar 500 spänn att flytta. Eftersom detta var mitt enda innehav hos Nordnet innebar det att jag loggade in där extremt sällan.

Den 4 december förra året hade de skickat ett meddelande till mig om att det var dags att betala avkastningsskatt för 2013 (34 kronor). Jag noterade detta den 31 december och svarade att jag missat detta, samtidigt som jag undrade hur vi skulle lösa detta. Idag kom svaret:

Just nu har du ett negativt saldo, detta kommer troligtvis att regleras under dagen med en tvångsförsäljning av aktier för att täcka upp för det negativa saldot då en kaptalförsäkring enligt lag inte får ha ett negativt saldo.

Jag ringde till Nordnet för att få detta bekräftat. Ja, deras plan var alltså att sälja av SIAF-aktier till ett värde av 34 kronor. Sen hade de tänkt ta ett courtage på ca 90 kronor. Jag insåg genast att detta var det “bra tillfälle” jag hade väntat på. Kursen hade gått upp under dagen och jag låg äntligen lite plus i aktien. “Då kan ni sälja allt när ni ändå håller på” sa jag till mäklaren i telefon.

Jag gjorde en liten vinst på drygt 600 kronor (drygt 8% avkastning på 9 månader, helt ok!). Min tanke är nu att använda pengarna till något som ligger mer i linje med min strategi (ja, jag ska återkomma till den). Uppdaterar portföljsidan i samband med detta.

Leave a Reply