Hejdå Ratos

Ratos

Dags att kasta ut ännu en surdeg ur portföljen. Idag rusade Ratos av någon anledning och jag lyckades skicka iväg mina aktier på kursen 63.30. Mitt GAV var 63.40 så det blir en förlust på ca 55 kronor om jag räknat rätt. Den knappa förlusten tar jag gärna för att få sova lite bättre om nätterna.

Varför säljer jag Ratos? Helt enkelt för att jag tycker det är svårt att värdera dessa onoterade bolag. Dessutom handlas bolaget till en premie vilket jag inte gillar. Läsvärt i sammanhanget är Lundaluppens inlägg om när han lämnade Ratos.

Varför köpte jag Ratos? För att kollegorna diskuterade Ratos och menade att den hade börjat bottna. Jag hade inte någon strategi och hög till.

Visst har Ratos en fin historik, men det verkar vara just en historik. Jag tackar för mig och säger Hejdå Ratos!

Uppdaterar Portföljen senare i kväll.

2 thoughts on “Hejdå Ratos

Leave a Reply