Trygghet i livet

Nu tänkte jag ägna lite tid att fundera kring ekonomisk trygghet. Ekonomisk trygghet kan ta många former. Man kan ha en stor buffert på sparkontot. Eller så kanske man besitter en specialkompetens och känner sig helt oumbärlig på arbetsmarknaden, vilket också borde göra att man känner sig ganska trygg.

För egen del känner jag mig relativt trygg. Jag vet att det jag kan är väldigt eftertraktat och att arbetsgivare är redo att betala bra för det. Ändå så känner jag att ett medlemskap i Unionen är värt pengarna (det kostar 225kr/månad). Det finns en mängd olika bra anledningar att vara med i ett fackförbund, men Unionen har en grej som jag tycker är speciellt bra: en fantastisk inkomstförsäkring!

Det är väldigt många som är medlemmar i en a-kassa idag. Vad man däremot inte känner till är att a-kassan bara ger max 680 kronor/dag innan skatt! Den ersättningen skulle jag inte klara mig länge på, och där kommer Unionens inkomstförsäkring till bra användning. Om jag av någon anledning skulle bli av med jobb, t.ex. i en lågkonjuktur, så vet jag att försäkringen täcker lön på upp till 60 000 kronor/månad (det går t.o.m. att betala lite mer för att den ska täcka upp till 150 000 kronor/månad, men där är jag tyvärr inte än). Unionens inkomstförsäkring är också den som är högst rankad på www.inkomstförsäkring.se.

Utöver inkomstförsäkringen erbjuder Unionen som sagt mängder av andra fördelar. Dessa kan du läsa om här.

Om du klickar på “bli medlem”-knappen så får jag pengar av Unionen. Länken är således sponsrad. Texten skriver jag för att jag vill och för att jag är övertygad om att känslan av ekonomisk trygghet bidrar till ett bättre liv.

Leave a Reply