Tjäna pengar på semestern

Tänk er att kunna åka på semester och ändå tjäna pengar. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Genom att sätta pengar i arbete (alltså investera i aktier) så får man lite då och då utdelning. Under min semester fick jag utdelning från Apple, American Realty Capital Properties, och Citigroup. Visst, än så länge avkastar mina aktier inte så mycket (282 kronor under semestern), men ju mer jag investerar, och återinvesterar, desto mer kommer min passiva inkomst att bli.

Att depån dessutom gick upp 4800 kronor försämrar ju inte saken. Samtidigt vet jag ju att priset på mina aktier kommer att variera över tid. Detta gör inget, det viktiga är att utdelningarna trillar in och återinvesteras. Hittills är den månatliga passiva inkomst 182 kronor, vilket täcker 0.63% av månadens kostnader för mig och min familj. Jag räknar med att väsentligt öka detta under nästa år eftersom jag i år inte var investerad under utdelningstiderna i april.

Leave a Reply