Ut med Tethys oil, in med Trelleborg

Idag tröttnade jag på Tethys oils mer eller mindre sidledes rörelse. Sedan jag köpte i våras var jag upp 4%, vilket förvisso är bättre än bankränta, men inte alls det jag hade hoppats på. För försäljningspengen tog jag in industribolaget, gummitillverkaren Trelleborg. Bolaget är listat på MidCap och jag betalade 126.9 kronor. Trenden är riktigt fin och den senaste rapporten var trevlig läsning.

Jag tror att det kommer gå ännu bättre för Trelleborg i åtminstone den nära framtiden. Bolaget delar även ut pengar (ca 2.3% direktavkastning), vilket innebär att jag ökar utdelningsandelen i portföljen. Möjligtvis kan man argumentera för att P/E-talet känns något högt. Detta är dock inget som skrämmer varken Didner & Gerge eller Lannebo, som har hyfsade positioner i bolaget.

Uppdaterar portföljsidan senare i kväll.

Leave a Reply