Apple tuffar på

Under veckan har Apple ökat ca 7% och spräckt $550-strecket. Knappt tre månader med bolaget i portföljen (som största innehav dessutom) har gett ca 16% (svårt att räkna exakt pga valutaeffekt) vilket får anses vara klart godkänt. Hade det inte varit för att Apple redan upptar så stor del av portföljen hade jag övervägt att öka. Om det skulle komma en rejäl dipp så kanske jag ändå väljer att göra det. Bolaget är på tok för billigt fortfarande (P/E 14) och jag skulle inte bli förvånad om vi ser kurser på runt 600 (P/E 15) inom någon månad. iPad Air verkar sälja som smör och förväntningarna inför Q1 lär öka! Frågan är om det åter igen är “sell the news” som gäller då?

Vad händer under 2014 då? Om jag inte minns helt fel har CEO Tim Cook lovat en ny produkt nästa år. Vad blir det då? En tv? En klocka? Något annat, helt revolutionerande? Vad tror du?

2 thoughts on “Apple tuffar på

  1. Vi har väntat ett bra tag på att marknaden skulle byta uppfattning om Apple (för tionde gången de senaste åren), kanske detta är just det. I så fall kan den gå mkt högre än du nämner om(!) Apples marginal får sig en bra skjuts (troligt), Apple säljer 60+ resp 30 milj iPhones och ipads (mycket troligt), rapporteringen fortsätter vara över lag positiv ett par månader till (fan tro’t). Apple förvånar varje år både uppåt och nedåt, 385 var bisarrt, men två år innan tyckte marknaden att ett ras till 320 var motiverat samtidigt som precis allt gick Apples väg och man dubblade vinsten gång på gång. Vi behöver inte ens en ny produkt för ATH snarare tror jag att en sån initialt skulle få fart på skeptikerna. It will be an Apple Christmas för att parafrasera Mr Cook.

Leave a Reply