Q3 slut – dags för summering!

Mitt första aktieinköp gjordes den 22 mars, så i princip har jag bara haft drygt två kvartal på mig (9 dagar Q1, samt hela Q2 och Q3). Detta innebär ju, tråkigt nog, att jag missade den inledande uppgången på börsen under Q1. Nåja, trots detta så är portföljen per 30 september upp 13%. Sedan 22 mars i år är Avanza Zero upp ca 10% och så länge jag presterar bättre än index känner jag mig nöjd!

Positiva överraskningar i portföljen är Telia, som sedan inköp ökat med mer än 15%. Portföljens raket är Shelton Petroleum (det var den aktie jag köpte den 22 mars) som är upp 57%.

Under kvartalet ökade jag i Nordkom, som sedan avyttrades. AIG, Citigroup, Castellum, Oniva, ARCP, Apple, Mavshack och Nordea hittade in i portföljen. Starbreeze och Respiratorius swing-tradeade jag i med stor framgång. Det hände med andra ord en hel del, och även om det kan tyckas vara en hel del investeringar så kan jag tacka 3-4 av dessa för fina vinster gjorda i mina försäljningar.

Visst är det motiverande att se hur framtiden tryggas mer och mer. Det mest positiva med den här resan är dock att jag har börjat förstå mer och mer om ekonomi och att detta har blivit ett stort intresse för mig. Jag började igår läsa Benjamin Grahams bok “the Intelligent Investor”, ser fram mot att ta del av denna kunskap!

Leave a Reply