Inköp Betsson

Plockade i början av veckan in Betsson. Dels för att jag haft den under bevakning (den verkar nu ha vänt en negativ trend), dels efter diverse köprekar från olika håll. Det behövs något mindre konjunkturkänsligt i min portfölj, och därför tror jag att ett spelbolag kommer att passa bra.

Nästa köp kommer, om inget helt oväntat händer, vara en ökning i befintliga papper istället för nya. Jag har nu aktier i 11 bolag. Minsta marknadsvärde står SIAF för – 5.67%, medan Telia leder på 11.83%. Diversifieringen känns nu ganska bra. 8 av 11 bolag står på plus, men de 3 som står på minus tynger rejält. SIAF och Ratos på ca 1500 vardera, och storboven Semafo mer än 4000 back.

Nåja, hur som helst känner jag mig nöjd med Betsson, en åtminstone historisk kursraket med hög utdelning. Jag tror att här finns mycket att hämta.

Leave a Reply