Energiproduktion

Efterfrågan på energi är ju knappast något som kommer försvinna i framtiden, däremot är väl frågan hur energin kommer produceras. Eller ja, ur en investerares synpunkt är frågan kanske snarare vem som kommer producera den.

Ett bolag som jag har tittat på ett tag är finländska energi- och värmeproducenten Fortum. Med en direktavkastning på mellan 4,3-7,1% de senaste 10 åren känns det som ett bolag som skulle göra sig väldig bra i min portfölj.

Den stora frågan är ju då när det är köpläge. Idag skedde något som jag inte riktigt förstår orsaken till. Aktien tappade 7,53% på ett ett mycket märkligt sätt idag:

Jag undrar verkligen vad som hände där vid 12.30, men jag har inte fått någon direkt klarhet i det. Däremot går det på di.se läsa att elpriset kommer att öka radikalt under året, vilket borde leda till att Fortums vinst ökar.

Ska sova på saken, men möjligtvis blir det en post i Fortum i snar framtid.

Leave a Reply